Joomla !

Joomla, CMS - Content Menagment System (u slobodnom prevodu - sistem za upravljanje sadržajima ) je sigurno jednan od najpoznatijih open sourse aplkacija . Veliki broj nagrada i priznanja potvrđuje visok kvalitet i pouzdanost ovog sistema.Joomla je aplikacija napisana  ...
pročitaj dalje

WordPress

WordPress, je platforma koja se najčešce koristila za izradu blogova, ali u poslednje vreme sve češće se susrećemo sa WordPress –om kao kompletnim open source CMS- Content Menagment System . Nastao je 2003. godine i ubrzo je postao najpopularniji blogging tool ....
pročitaj dalje

Drupal

Drupal je open source CMS koji omogućava brzo i jednostavno organizovanje i upravljanje sadržajima sa velikim mogućnostima proširivanja i nadogradnje. Durpal se najčeđće koristi za izradu velikih i kompleksnih web site-ova . Durpal je besplatni softverski paket i za njegovu instalaciju ...
pročitaj dalje

UbuntuCanonical je objavio dostupnost najnovije verzije Ubuntu softvera. Ubuntu 17.04, kodnog imena Zesty Zapus, je 26. distribucija platforme. S obzirom na to da se radi o verziji koja nije LTS (Long-Term Support), Ubuntu 17.04 će biti podržan samo narednih devet meseci. Ova distribucija i dalje koristi Unity desktop, iako je Canonical najavio prelazak na GNOME kao podrazumevano desktop okruženje.

Postoje neke funkcije, koje korisnici možda neće primetiti sa ovom objavom. Prva među njima je razmena fajlova. Nove instalacije Ubuntua 17.04 neće zahtevati particije za razmenu, a nova verzija podrazumevano koristi fajlove za razmenu i koristi manje prostora u particijama.

Novi softver stiže uz Linux Kernel 4.10, koji podržava AMD Ryzen i Intel Kaby Lake sisteme. Gejmeri će takođe uočiti poboljšanja preko implementacije MESA 17.0.2 i X.Org Server 1.19.2.

Read more: Ubuntu 17.04 spreman za preuzimanje

17-85Facebook je u februaru uveo šest reakcija kojima možete izraziti svoje mišljenje o nečijoj objavi, fotografiji ili bilo čemu što se pojavi na toj društvenoj mreži. Belgijska policija je sada upozorila građane da to ipak ne čine ako žele da sačuvaju svoju privatnost. Naime, policija tvrdi da Facebook na taj način prikuplja podatke o korisnicima kako bi znao kada im je najbolje prikazivati reklame, piše Independent. "Reakcije ne pomažu samo u tome da izrazite osećaje, nego pomažu i Facebook-u kako bi poboljšao efikasnost reklama na vašem profilu", stoji u saoštenju policije.

Read more: Policija upozorava: Ne koristite reakcije na Facebook-u

strwqUltimativna i konačna zaštita od potencijalne krađe vaših podatka koje koristite na raznim veb stranicama jednostavno ne postoji, a što pre to shvatite, biće vam lakše.

Ipak, postoje brojni preduslovi koji mogu da se ispune kako bi "surfovanje" internetom bilo što sigurnije, a rizik što manji.

Google je tako odavno najavio da će favorizovati veb stranice koje koriste HTTPS protokol, putem kojeg se ostvaruje sigurna veza između servera na kojem je smeštena veb stranica i korisničkog računara koji pristupa veb stranici.

Kako bi dokazao da naporno radi na tome, Google je objavio i kako stoje podaci vezani za kriptovani saobraćaj kada su Googleove usluge i servisi u pitanju.

Read more: Kriptovani saobraćaj preko Googlea iznosi više od 75 odsto

onElektronska prodaja na srpskim internet-portalima u 2014. bila je veća za 170 odsto nego godinu ranije, objavila je danas informatička kompanija Aseko SEE (Asseco).

"Tokom 2014. godine obavljeno je ukupno 503.687 elektronskih transakcija, u poređenju sa 2013. godinom kada je obavljeno 186.701 transakcija", precizirao je predstavnik te kompanije Branislav Popović. Prema njegovim rečima, veliki porast prodaje od 170 odsto u prošloj godini može da se posmatra iz ugla niske polazne tačke, ali može da se smatra pokazateljem ozbiljnog rasta domaće elektronske trgovine.

Kako je saopštio Aseko SEE, pozivajući se na istraživanje tržišta koje je u Srbiji sprovela kompanija International Data Corporation (IDC), vrednost IT tržišta u Srbiji u 2014. godini iznosila je 147.56 miliona američkih dolara, uz rast od 9,6 odsto.U 2015. godini, kako ističe ta svetska kompanja, predviđen je rast IT tržišta od 8,9 odsto. Asseco SEE d.o.o. BEOGRAD pod tim imenom u Srbiji posluje od 2009. godine, a njegovi stručnjaci razvijaju softver koji se primenjuje u Srbiji i 25 zemalja sveta.

lgg4LG je na posebnom događaju održanom u Njujorku konačno i zvanično predstavio novi G4 smartphone. Uređaj dolazi sa pomalo zakrivljenim Quantum IPS ekranom dijagonale 5,5-inča kojeg uz QHD rezoluciju od 2560 x 1440 piksela odlikuje i gustoća od 538 ppi-a te 1500:1 kontrast. Prema navodima proizvođača ekran G4 modela u odnosu na ekran koji je ugrađen u prošlogodišnji G3 model je 25% svjetliji, ima 20% širi raspon boja, te 50% bolji kontrast.

Read more: LG G4 smartphone

ffbMeđu raznim emotikonima kojima možete da izrazite raspoloženje, na Facebooku je bio i onaj "osećam se debelo". Međutim, nakon online peticije, taj "osećaj" je ukinut.Na Facebooku raznim smajlićima možete drugima dati do znanja kako se osećate u bilo kom trenutku. Uz umor, sreću, tugu, uzbuđenje ili tugu tako ste prijateljima mogli da kažete da se osećate "debelo" ili "ružno".

Međutim, debljina nije osećaj, tvrdili su mnogi koje je naljutio ovaj emotikon i to toliko da su pokrenuli peticije na Change.org, na šta su na kraju reagovali iz Facebooka i uklonili debljinu sa liste opcija za izražavanje trenutnog raspoloženja.

Read more: Na Facebooku više ne možete da se osećate debelo
  •  Start 
  •  Prev 
  •  Next 
  •  End 

Page 1 of 4

MD Visions 2000-2017.