s 1 cms

joomlamd

JOOMLA !

Joomla, CMS - Content Menagment System (u slobodnom prevodu - sistem za upravljanje sadržajima ) je sigurno jednan od najpoznatijih open sourse aplkacija . Veliki broj nagrada i priznanja potvrđuje visok kvalitet i pouzdanost ovog sistema.Joomla je aplikacija napisana ...

DETALJNIJE ...

werp

WORDPRESS

WordPress, je platforma koja se najčešce koristila za izradu blogova, ali u poslednje vreme sve češće se susrećemo sa WordPress –om kao kompletnim open source CMS- Content Menagment System . Nastao je 2003. godine i ubrzo je postao najpopularniji blogging tool, vremenom ova zajednica se proširivala ....

DETALJNIJE ...

drupal

DRUPAL

Drupal je open source CMS koji omogućava brzo i jednostavno organizovanje i upravljanje sadržajima sa velikim mogućnostima proširivanja i nadogradnje. Durpal se najčeđće koristi za izradu velikih i kompleksnih web site-ova . Durpal je besplatni softverski paket i za njegovu  ...

DETALJNIJE ...

PS

PRESTASHOP

PrestaShop je E-commerce platforma za razvoj internet prodavnice. PrestaShop je osnovan 2007. godine i trenutno postoji više od 250 000 internet prodavnica baziranih na ovoj platformi u svetu. Milioni programera širom sveta rade na razvoju i unapređenju ove platforme ...

DETALJNIJE ...

fb1236Koosnivač i izvršni direktor “Fejsbuka” Mark Zakerberg objavio je svoju viziju budućnosti kompanije koja će počivati na tri prioriteta – video snimci, poruke i priče. Zakerberg je nakon vesti da su kvartalni prihodi kompanije porasli za 33 odsto (na 13,73 milijarde dolara) rekao da su pomenute tri oblasti ključne za budućnost “Fesbuka”. - Prosto mislim da je to budućnost – rekao je Zakerberg govoreći o opciji "Storiez” (Stories; priče), koju je “Fejsbuk” kopirao od “Snepčeta” i uveo u svoje aplikacije. Korisnici u “Stories” dele fotografije ili video snimke koji nestaju za dan, umesto da ih drže trajno na nalogu. - Ljudi žele da dele stvari na načine koji nisu trajni i ja želim da obezbedim da mi to u potpunosti prihvatimo – rekao je Zakerberg. Iako je “Storiz” hit na određenim “Fejsbukovim” aplikacijama, poput “Instagrama”, sporije se usvaja na glavnoj aplikaciji. Zakerberg veruje da će ovo, međutim, “biti veće” od “Njuz fida” (News Feed; vesti).

intsecPosedovanje, skladištenje i prodaja ličnih podataka u poslednjih nekoliko decenija predstavljaju ozbiljan problem čak i u najuređenijim društvenim okruženjima na planeti. Ma koliko svako od nas ne bi voleo da svoje lične podatke (ili bar deo njih) deli sa drugima na bilo koji način procvat društvenih mreža, velike bankarske baze informacija, kao i baze podataka mobilnih operatera dovele su do toga da se do ličnih podataka brzo, lako i suviše jednostavno dolazi.

A ko poseduje naše lične podatke u najmanju ruku je dominantan i lako ih može zloupotrebiti za različite potrebe. To je bio razlog zbog koga je Evropska unija donela jednu od najkontraverznijih zakonskih regulativa – Opštu uredbu o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR), koja iz korena menja način poslovanja svih subjekata koji se bave prikupljanjem i obradom ličnih informacija.

 

Galaxy-GearKompanijaSamsung predstavila je danas GALAXY Gear, savršenog saputnika koji Samsung GALAXY iskustvo još dublje integriše u svakodnevni život. Samsung GALAXY Gear kombinuje mogućnost povezivanja “pametnih” uređaja, tehnološke karakteristike specifično prilagođene korisniku i elegantan dizajn u jedinstvenom ekskluzivnom dodatku.

„Samsungovo stalno vođstvo u inovacijama pametnih uređaja odraz je posvećenosti pažljivom slušanju naših korisnika, koji žele da im svakodnevni život bude lakši i lepši. Samsung GALAXY Gear donosi novu dobrobit korisnicima, na taj način što još dublje integriše tehnologiju pametnih uređaja u njihove svakodnevne živote i premošćava prazninu između prenosivih uređaja i sveta mode, donoseći tehnologiju koju zaista možete da nosite na sebi” izjavio je JK Šin, generalni direktor i predsednik Divizije IT & mobilnih uređaja u kompaniji Samsung Electronics. “Samsung GALAXY Gear oslobađa korisnike potrebe da stalno proveravaju svoje “pametne” uređaje dok su istovremeno povezani na različite mreže. On omogućava ono što smo nazvali “pametnom slobodom”, dozvoljavajući korisnicima da odaberu kako, zašto, kada i gde su povezani.”

Iskusite novu slobodu u mobilnim komunikacijama

Samsung GALAXY Gear dopušta korisnicima da žive punim plućima u svakom trenutku, a da su istovremeno i dalje povezani sa svojim Samsung GALAXY uređajima. On obaveštava korisnike o pristiglim porukama, kao što su pozivi, SMS poruke, i-mejlovi i druga obaveštenja, daje preliminarni prikaz tih poruka i omogućava korisnicima da prihvate ili diskretno ignorišu te poruke. Kada neka od pristiglih poruka zahteva nešto više od letimičnog pogleda, korisnici mogu jednostavno da podignu svoje Samsung GALAXY uređaje i njihova Smart Relay funkcija (funkcija pametnog prenosa) će odmah prikazati pun sadržaj poruke na ekranu.

google mGoogleu je odobren patent za tehnologiju automatskog prepoznavanja predmeta iz video sadržaja ('automatic large scale video object recognition') koji bi mogao da povede novu revoluciju u pretraživanju video i foto sadržaja na internetu. Radi se o tehnologiji koja do neverovatnih detalja prepoznaje najrazličitije stvari, od spomenika i semafora do mačaka i zastava, i to čak tačne zemlje koju neka zastava predstavlja. Ljudsko oko i mozak bez problema katalogizuju bilo koji predmet, no za kompjutere je taj zadatak mnogo teži . Pomoću oblika predmeta, boje i konteksta, Google će sada moći to da učini i 'taguje' sve što se vidi u nekom videu. Npr., ako ste se slikali ili snimili filmić ispred Big Bena i onda taj sadržaj postavili na Google, bez da vi sami unosite bilo kakve podatke Google će uz vaš sadržaj dodati tagove 'Big Ben' i 'London'. Pretraživački div najavio je da će za početak u svoj katalog uneti 50,000 predmeta koji će se automatski prepoznavati. Zbog sve brojnijih androida i hiljada sati sadržaja koji se dnevno postave na YouTube, ali i Google Goggles naočara koji u realnom vremenu mogu na internetu projektovati sliku onoga što korisnik u danom trenutku gleda, Google već ima svoje oči širom sveta. No pomoću ove tehnologije po prvi puta će 'razumeti' što vidi.

Aktivisti za građanska prava prigovaraju da Google već ionako narušava privatnost korisnika jer poseduje enormne količine sadržaja za koje mnogi korisnici verovatno niti ne znaju da ga poseduje. Takav je slučaj npr. s Google Street Viewom , koji je namenjen izradi panoramskih prikaza javnih mesta, no kamera koja u tu svrhu snima po ulicama širom sveta nužno beleži i prizore čiji akteri sigurno ne bi želeli da se javno prikazuju.

Pomoću ove nove tehnologije Google će početi da zadire još dublje u privatne živote korisnika, upozoravaju organizacije za građanska prava, jer će se na internetu, možda bez vašeg znanja, naći inormacije o tome kakav auto vozite, imate li kućne ljubimce, gde ste bili u nekom trenutku i slično. Zato napominju da Google nikako ne bi smio 'tagovati' sadržaje za koje mu korisnici to izričito ne dopuste.

 

Preuzeto sa: IT Blic ,
web site :
https://www.blic.rs/it

GooglemdGOOGLE JE PROŠLE NEDELJE POVEĆAO nagrade nezavisnim istraživačima koji mu prijavljuju greške u veb čitaču Chrome. Kao razlog za povećanje iznosa nagrade navodi se smanjenje broja prijavljenih propusta.
Google će pronalazačima propusta u Chromeu isplaćivati nagradu od 1000 dolara, ali se taj iznos može uvećati dodatnim bonusima, u iznosu od 500 do 3.133 dolara, koji će se isplaćivati za otkrivanje "posebno opasnih propusta", navodi se u Googleovom saopštenju. Google je ranije isplaćivao i dodatne bonuse u iznosu od 10.000 dolara za "naročito značajan doprinos". Te nagrade su dodeljivane nezavisnim istraživačima koji su duže vreme ukazivali na propuste u Googleovim proizvodima.
Primera radi, u martu ove godine Google je zakrpio 14 propusta u Chromeu i isplatio 47.500 dolara istraživačima koji su ih otkrili, uključujući tri bonusa u iznosu od 10.000 svaki. Dodatne bonuse su dobili Aki Helin, Artur Gerkis i istraživač pod šifrom "miaubiz", a zaslužili su ih jer su u 2011. godini u više navrata ukazivali Googleu na bezbednosne propuste. Doduše, za tu aktivnost su tokom 2011. godine bili i adekvatno nagrađeni – "miaubiz" je primio 40.000 dolara, Helin 7.500, a Gerkis 4000 dolara.
Google je početkom 2010. godine počeo da isplaćuje nagrade istraživačima koji ukazuju na greške u njegovim proizvodima. Vremenom, iznos nagrade je uvećan sa 1337 dolara na 3133 dolara, a od kraja 2010. godine nagradu dobijaju i oni istraživači koji otkriju bezbednosne propuste na Googleovim veb lokacijama. Računajući i najnovije nagrade, Google je do sada isplatio više od 250.000 dolara istraživačima.

Preuzeto sa: IT Blic ,
web site :
https://www.blic.rs/it

Page 1 of 5

Copyright © MD VISIONS 2000 - 2022. Sva prava zadržana. Website designed by MD Visions web dizajn Beograd, Srbija