s 1 cms

joomlamd

JOOMLA !

Joomla, CMS - Content Menagment System (u slobodnom prevodu - sistem za upravljanje sadržajima ) je sigurno jednan od najpoznatijih open sourse aplkacija . Veliki broj nagrada i priznanja potvrđuje visok kvalitet i pouzdanost ovog sistema.Joomla je aplikacija napisana ...

DETALJNIJE ...

werp

WORDPRESS

WordPress, je platforma koja se najčešce koristila za izradu blogova, ali u poslednje vreme sve češće se susrećemo sa WordPress –om kao kompletnim open source CMS- Content Menagment System . Nastao je 2003. godine i ubrzo je postao najpopularniji blogging tool, vremenom ova zajednica se proširivala ....

DETALJNIJE ...

drupal

DRUPAL

Drupal je open source CMS koji omogućava brzo i jednostavno organizovanje i upravljanje sadržajima sa velikim mogućnostima proširivanja i nadogradnje. Durpal se najčeđće koristi za izradu velikih i kompleksnih web site-ova . Durpal je besplatni softverski paket i za njegovu  ...

DETALJNIJE ...

PS

PRESTASHOP

PrestaShop je E-commerce platforma za razvoj internet prodavnice. PrestaShop je osnovan 2007. godine i trenutno postoji više od 250 000 internet prodavnica baziranih na ovoj platformi u svetu. Milioni programera širom sveta rade na razvoju i unapređenju ove platforme ...

DETALJNIJE ...

Šta nas čeka ove jeseni na Discovery kanalu

discavery

Eksperti za preživljavanje Ber Grils, Ed Staford i Geri Hamfri, majstori iluzije Dajnamo i Ben Erl, kao i poznate ličnosti poput Patrika Dempsija ili Kala Pena su samo neki od učesnika uzbudljivih programa koji će biti premijerno prikazani ove jeseni na kanalu Discovery Channel. Sa preko 10 novih emisija u septembru, oktobru i novembru, uključujući i nove sezone već popularnih serija, na kanalu Discovery Channel biće prikazane najrazličitije kombinacije žanrova – od opstanka, preko magije do popularne nauke, inženjerstva ili zanimljivih supkultura.

Jesenja šema obuhvata nove emisije kao što su Ber Grils – Pakao preživljavanja, Pronalazački duh, Nerazjašnjeni slučajevi, Preživljavanje – Goli i uplašeni, Ed Staford: Na pustom ostrvu, Automobilom kroz divljinu ili Get Out Alive with Bear Grylls (prevod naslova još uvek nije potvrđen) kao i nova sezona omiljene serije Dajnamo, čudesni mađioničar.


Aleksandra Tiganas, direktor kanala za Jugoistočnu Evropu, Discovery Networks CEEMEA, osvrnula se na jesenju programsku šemu: „Ove godine kompanija Discovery Networks će uložiti oko 1,5milijardi dolara na globalnom nivou u novitete na našim kanalima. Kada je u pitanju Discovery Channel, to će omogućiti prikazivanje veoma zahtevnih produkcija ove jeseni, uključujući i dve potpuno nove emisije sa Berom Grilsom, najnoviju sezonu serijala Dajnamo, čudesni mađioničar ili fenomenalnu seriju Road to Le Mans (prevod naslova još uvek nije potvrđen) u kojoj glumi Patrik Dempsi. Radi se o 10 novih programa svakog meseca i najrazličitijim žanrovima koji će se sigurno dopasti našoj publici."

Ovo su neke od najboljih emisija koje će gledaoci moći da gledaju na kanalu Discovery Channel ove jeseni, u udarnim terminima svakog dana:

Dajnamo, čudesni mađioničar (3. sezona) – od 15. septembra, svake nedelje u 21.00h Najoriginalniji britanski mađioničar u nekoliko poslednjih decenija vraća se sa najnovijom sezonom serije Dajnamo, čudesni mađioničar, prepunom svežih zapanjujućih trikova i brojnim slavnim imenima kao gostima. Dajnamo smešta svoje avanture na izvanredne nove lokacije širom sveta, dok posećuje Njujork, Južnu Afriku, Ibicu i Veliku Britaniju.

Ber Grils – Pakao preživljavanja – od 7. oktobra, svakog ponedeljka u 21.00h

Od padobrana koji se ne otvaraju do kanapa za bandži koji pucaju, od napada slonova do kvarova na ringišpilima – svaka epizoda serije Ber Grils – Pakao preživljavanja pokazuje neverovatne snimke slučajeva preživljavanja od kojih ćete se naježiti. Ber će zajedno sa timom stručnjaka iz raznih oblasti istražiti sam kontekst priče i tačno objasniti kako su ovi neverovatni podvizi mogli da se dogode.

Get Out Alive with Bear Grylls – premijera u novembru

Ovo je takmičarska avanturistička serija sa velikim izazovima. Grils je voditelj ekstremnog neprekidnog preživljavanja koje stavlja deset parova na test kakav nisu mogli ni da zamisle. Oni se upuštaju u opasne poduhvate u dramatičnom predelu novozelandskog Južnog ostrva koje ne prašta greške, a njihova misija je trostruka: da prežive u divljini, da rade u grupi i da izbegnu izbacivanje.

Road to Le Mans – premijera u novembru

Patrik Dempsi je odlučio da u četvorodelnom dokumentarnom serijalu predstavi priču o svom povratku na trku „Le Mans za 24 sata" 2013. godine. Dana 17. marta u Sebringu, uoči prvog kruga FIA svetskog prvenstva u izdržljivosti, vozač, glumac i vlasnik tima najavio je svoju nameru da se vrati u La Sart. On je 2009. godine završio na devetom mestu u nekadašnjoj kategoriji LM GT2, vozeći Ferrari F430 GT. Pošto je ostavio svoj trag sa planetarno popularnom televizijskom serijom „Uvod u anatomiju" kao dr Derek Šepard, Patrik Dempsi će pokazati svoju strast prema moto trkama u novom dokumentarcu o svom životu tokom priprema za trku „24 Hours 2013".

Pronalazački duh – od 6. septembra, svakog petka u 21.00h
Kal Pen, holivudski glumac i producent poznat po svojoj ulozi u seriji Dr House, domaćin je naizgled nemogućeg inženjerskog izazova za grupu mladih pametnih takmičara, koji rešavajući zadatke pokazuju ko će od njih biti sledeći veliki američki inovator. Na osnovu logike i kreativnosti, stručni žiri će odlučiti ko je tvorac najrevolucionarnijeg inženjerskog projekta koji će dobiti veliku nagradu ovog takmičenja.

Nerazjašnjeni slučajevi – od 18. septembra, svake srede u 22.00h

Od misterioznih nestanaka i NLO susreta, do neidentifikovanih predatora oštrih zuba i ukletih objekata, serija Nerazjašnjeni slučajevi istražuje stvarne, neobjašnjive pojave koje zbunjuju naučnike i inspirišu pojavu legendi. Serija vodi gledaoce na uzbudljivo putovanje kroz neke od najšokantnijih i najzanimljivijih priča ikada ispričanih. U bizarnom svetu Nerazjašnjenih slučajeva, ali svetu punom činjenica, gledaoci će otkriti da traženje objašnjenja često dovodi do neiscrpnih pitanja o nepoznatom i neobjašnjivom.

Preživljavanje – goli i uplašeni – od 5. septembra, četvrtkom u 22h

Emisija Preživljavanje – goli i uplašeni podiže koncept opstanka najjačih na novi nivo. Svake nedelje gledaćemo dvoje potpunih stranaca, jednog čoveka i jednu ženu, napuštene u jednom od najsurovijih klimatskih okruženja. Svaki par biće ostavljen bez ičega, bez vode, bez hrane i bez odeće. Da li će ovo biti preveliki izazov za njih?

U svom svetu – od 4. oktobra, petkom u 22h

Ova serija prikazuje ljude sa čudnim navikama koje se razlikuju od uobičajenog načina ponašanja. Razotkrivajući neobične i nezamislive aktivnosti običnih ljudi ili ponašanje koje se smatra tabuom, gledaoci će shvatiti zašto su neke stvari neprihvatljive. U prvoj epizodi putujemo u SAD gde je čovek mumija opsednut supkulturom mumifikacije. Australija je sledeća stanica na kojoj ćemo upoznati devojku-ponija u epizodi o ženi koja je provela polovinu svog života izigravajući ponija, nakon čega odlazimo u Veliku Britaniju gde jedan čovek veruje da je reinkarnacija kralja Artura! I baš kada pomislite da stvari ne mogu biti čudnije, konačna destinacija u Meksiku otkriva zajednicu poznatu pod imenom krznaši, u kojoj svi uživaju da se oblače u kostime krznenih životinja i ispolje svoju drugu antropomorfnu ličnost.

Ed Staford: na pustom ostrvu – od 15. oktobra, utorkom u 21h

Nasukan, go i sam na pustom ostrvu jugoistočno od Fidžija, Ed Staford će pokušati da izdrži fizički i psihički izazov i preživi 60 dana na ostrvu. Ed će morati da upotrebi svoj zdrav razum i sve što ovo pusto osrvo ima da ponudi kako bi pronašao hranu, vodu, odeću, sklonište i sve ostalo što će ga održati u životu dok je zarobljen na ostrvu.

Automobilom kroz divljinu – od 15. oktobra, utorkom u 22h

Bivši operativac Britanskih specijalnih snaga Geri Hamfri i američki zaljubljenik u automobile Bil Vu zajedno sa svojim omiljenim terenskim vozilom Rubi vraćaju se na male ekrane u emisiji Automobilom kroz divljinu. Oni pomeraju granice u pokušaju da stignu na najudaljenija mesta do kojih niko pre njih nije išao kolima. Gledaćemo kako osvajaju meksičke Sijera Huarez planine na 1800 metara nadmorske visine, prateći stazu američkih urođenika koja vodi do svete stene zvane Nebeska platforma.

 

Preuzeto sa: IT Vesti ,
web site :
https://www.itvesti.info/

 

Preuzeto sa: Personal magazin

Copyright © MD VISIONS 2000 - 2020. Sva prava zadržana. Website designed by MD Visions web dizajn Beograd, Srbija