s 1 cms

joomlamd

JOOMLA !

Joomla, CMS - Content Menagment System (u slobodnom prevodu - sistem za upravljanje sadržajima ) je sigurno jednan od najpoznatijih open sourse aplkacija . Veliki broj nagrada i priznanja potvrđuje visok kvalitet i pouzdanost ovog sistema.Joomla je aplikacija napisana ...

DETALJNIJE ...

werp

WORDPRESS

WordPress, je platforma koja se najčešce koristila za izradu blogova, ali u poslednje vreme sve češće se susrećemo sa WordPress –om kao kompletnim open source CMS- Content Menagment System . Nastao je 2003. godine i ubrzo je postao najpopularniji blogging tool, vremenom ova zajednica se proširivala ....

DETALJNIJE ...

drupal

DRUPAL

Drupal je open source CMS koji omogućava brzo i jednostavno organizovanje i upravljanje sadržajima sa velikim mogućnostima proširivanja i nadogradnje. Durpal se najčeđće koristi za izradu velikih i kompleksnih web site-ova . Durpal je besplatni softverski paket i za njegovu  ...

DETALJNIJE ...

PS

PRESTASHOP

PrestaShop je E-commerce platforma za razvoj internet prodavnice. PrestaShop je osnovan 2007. godine i trenutno postoji više od 250 000 internet prodavnica baziranih na ovoj platformi u svetu. Milioni programera širom sveta rade na razvoju i unapređenju ove platforme ...

DETALJNIJE ...

Najbogatiji web sajtovi

mtyioU samom vrhu najbogatijih sajtova na svetu našli su se Google i Amazon, slede eBay, Yahoo, a Facebook je tek na desetom mestu. Amazon godišnje zaradi 34,2 milijarde dolara, Google 29,3, a Facebook 2 milijarde. Sajtovi koji najviše zarađuju su oni koji su i najpoznatiji. Uglavnom su u pitanju sajtovi za online kupovinu, društvene mreže ili pretraživači. Najjače kompanije u svetu poput Google-a i Amazon-a zarađuju neverovatne količine novca svake sekunde, a za njima ne zaostaju ni Yahoo, Facebook, eBay, ali i dosta drugih manjih sajtova.

Predstavljamo vam deset najbogatijih sajtova:

1. Amazon – 34.204.000.000 dolara (1084 dolara u sekundi)
Kompanija je osnovana 1994. godine, a danas ima preko 33.700 zaposlenih širom sveta. Amazon je danas najveća svetska online prodavnica, a u njegovoj ponudi možete pronaći sve “od igle do lokomotive”. Takođe, Amazon je na čelu i drugih velikih kompanija poput IMDb, Lovefilm, Zappos i Alexa.
2. Google - 29.321.000.000 dolara (929 dolara u sekundi)

Google ja najpoznatiji web pretraživač na svetu. Ono što ga čini popularnim je definitivno sposobnost da iznova i iznova kreira stvari koje preko noći postaju popularne poput njihove društvene mreže Google+. Pretraživač nudi i ogroman broj drugih servisa poput Gmail-a i Drive-a. Nastao je davne 1996. godine, a stvorili su ga Lari Pejdž i Sergej Brin.
3. eBay – 3.156.000.000 dolara (290 dolara u sekundi)
eBay je osnovan 1995. godine. Ovo je bez sumnje najbolja zamena za standardnu online kupovinu, jer korisnici mogu kupovati i prodavati stvari između sebe. Od osnivanja eBay je prisvojio 35 kompanija uključujući šest aukcijskih sajtova u Južnoj Koreji, Indiji, Francuskoj, Americi i Švedskoj. Interesantano je da je kompanija stečeni novac koristila da bi kupovali kompanije koje je kasnije prodavala i ostvarivala veći profit.
4. Yahoo – 6.324.000.000 ( 200 dolara u sekundi)
Kada se kaže Yahoo, često pomislimo na kompaniju koja je slična Google-u ali mnogo lošija. Bez obzira na to ona se nalazi na četvrtom mestu po količini zarađenog novca. Bavi se sličnim poslovima kao i Google ali ne toliko uspešno. Yahoo je u osnovan u martu 1995. godine i tokom svih ovih godina uspeo je da prisvoji su preko 60 drugih kompanija.
5. Alibaba – 5.557.600.000 (176 dolara u sekundi)
Alibaba je odličan sajt za biznismene. Povezuje uvoznike i izvoznike iz više od 240 zemalja na jedno mesto. Ovaj sajt se fokusira na olakšavanje trgovine između njihovih korisnika širom sveta. Sa preko 65 miliona registrovanih korisnika u više od 240 zemalja, sa preko 70 kancelarija širom sveta oni su jedan od lidera kada je u pitanju online trgovina.
6. ExpediaInc – 3.348.000.000 (106 dolara u sekundi)
Ovaj sajt je osnovan kao deo Microsoft-a 1996. godine. Sajt nudi širok izbor hotela, avio karti i turističkih aranžmana. U poslednjih nekoliko godina sajt je znatno povećao svoj prihod. 2008. godine Expedia je bila u top tri internet kompanija, i jedna od najboljih kompanija što se tiče menadžmenta. Danas je ovo najpopularniji sajt vezan za putovanja i organizovanje odmora na internetu.
7. Priceline – 3.072.240.000 (97 dolara u sekundi)
Sajt je specijalizovan za pronalaženje letova, hotela, iznajmljivanje automobila, odmora i krstarenja. Poznat je po tome što korisnici odrede koliko žele da plate neku uslugu i sami odrede lokaciju. Tačna lokacija hotela se ne zna dok uplata ne prođe i korisnik nema prava da otkaže rezervaciju. Ovo je veoma neobičan sistem ali za sada odlično funkcioniše.
8. AOL – 2.417.000.000 (77 dolara u sekundi)
Osnovan je davne 1991. godine pod nazivom America Online. Naziv je promenjen 2006. godine u AOL. Sajt je poznat po online softverskim paketima i u njegovo “zlatno doba” koristilo ga je preko 30 miliona ljudi širom sveta. Nažalost posle 2006. godine posao je značajno opao i danas kompanija dobija trećinu onoga što je nekada zarađivala. Problem je u softveru koji nije apdejtovan, kao i u visokoj ceni nekih servisa. Oni i  dalje dobijaju ogromne količine novca, ali iz godine u godinu sve lošije posluju.
9. NetFlix – 2.160.000.000 (68 dolara u sekundi)
Ovaj sajt je mlađi od ostalih na ovoj listi, osnovan je 1997 godine. NetFlix je baziran na pretplati koju korisnici plaćaju da bi gledali serije i iznajmljivali filmove. Trenutno popularnost ovog sajta raste širom seta. Svoju reputaciju stekli su zbog fiksne pretplate i mogućnosti iznajmljivanja više od jednog filma. NetFlix je prepoznao grešku kada je u pitanju industrija za iznajmljivanje filmova i to iskoristio.
10. Facebook – 2.000.000.000 (63 dolara u sekundi)

Ovo je najmlađi sajt na listi, osnovan je 2004. godine. Facebook je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu. Trenutno ima preko 750 miliona aktivnih korisnika, a njegov osnivač Mark Cukerberg je najmlađi milijarder na svetu. S obzirom da je konkurencija među društvenim mrežama sve jača, ostaje da vidimo da li će Facebook istrajati na vrhu. Što se tiče ostalih poznatijih kompanija na 13. mestu se nalazi Skype sa prihodom od 860.000.000 dolara (27 dolara u sekundi), dok je LinkedIn na 20. mestu sa prihodom od 215.200.000 dolara (7 dolara u sekundi). Na ovoj listi našli su se i manje poznati sajtovi kod nas, ali vrlo popularni širom sveta. Velika većina ovih sajtova inkasira milijarde i spada u najmoćnije svetske kompanije. Konkurencija je sve veća, pa nam ostaje samo da čekamo i vidimo ko će na kraju 2014. odneti titulu najbogatijeg sajta.


Preuzeto sa:(Telegraf.rs/Izvor: Incomediary.com) ,
web site :
https://www.telegraf.rs

Copyright © MD VISIONS 2000 - 2020. Sva prava zadržana. Website designed by MD Visions web dizajn Beograd, Srbija