s 1 cms

joomlamd

JOOMLA !

Joomla, CMS - Content Menagment System (u slobodnom prevodu - sistem za upravljanje sadržajima ) je sigurno jednan od najpoznatijih open sourse aplkacija . Veliki broj nagrada i priznanja potvrđuje visok kvalitet i pouzdanost ovog sistema.Joomla je aplikacija napisana ...

DETALJNIJE ...

werp

WORDPRESS

WordPress, je platforma koja se najčešce koristila za izradu blogova, ali u poslednje vreme sve češće se susrećemo sa WordPress –om kao kompletnim open source CMS- Content Menagment System . Nastao je 2003. godine i ubrzo je postao najpopularniji blogging tool, vremenom ova zajednica se proširivala ....

DETALJNIJE ...

drupal

DRUPAL

Drupal je open source CMS koji omogućava brzo i jednostavno organizovanje i upravljanje sadržajima sa velikim mogućnostima proširivanja i nadogradnje. Durpal se najčeđće koristi za izradu velikih i kompleksnih web site-ova . Durpal je besplatni softverski paket i za njegovu  ...

DETALJNIJE ...

PS

PRESTASHOP

PrestaShop je E-commerce platforma za razvoj internet prodavnice. PrestaShop je osnovan 2007. godine i trenutno postoji više od 250 000 internet prodavnica baziranih na ovoj platformi u svetu. Milioni programera širom sveta rade na razvoju i unapređenju ove platforme ...

DETALJNIJE ...

Kriptovani saobraćaj preko Googlea iznosi više od 75 odsto

strwqUltimativna i konačna zaštita od potencijalne krađe vaših podatka koje koristite na raznim veb stranicama jednostavno ne postoji, a što pre to shvatite, biće vam lakše.

Ipak, postoje brojni preduslovi koji mogu da se ispune kako bi "surfovanje" internetom bilo što sigurnije, a rizik što manji.

Google je tako odavno najavio da će favorizovati veb stranice koje koriste HTTPS protokol, putem kojeg se ostvaruje sigurna veza između servera na kojem je smeštena veb stranica i korisničkog računara koji pristupa veb stranici.

Kako bi dokazao da naporno radi na tome, Google je objavio i kako stoje podaci vezani za kriptovani saobraćaj kada su Googleove usluge i servisi u pitanju.

U odnosu na početak 2014. godine, kada je ukupni udeo kriptovanog saobraćaja, koji koristi HTTPS protokol iznosio 52%, poslednji obrađeni dan u navedenom izveštaju, 28. februara 2016. donosi udeo od čak 77% kriptovanog saobraćaja na svim Googleovim serverima, servisima i uslugama.

Najsigurniji Googleovi servisi su Gmail i Google Drive (Disk) koji praktično od samog početka koriste 100 odsto kriptovanog saobraćaja.

Google Maps ima udeo kriptovanog saobraćaja od oko 80 odsto, Vesti i Finansije su na problematičnih 60 odsto, a najveći napredak zabeležen je na Googleovim uslugama oglašavanja, koje su početkom 2014. imale samo 9 odsto kriptovanog saobraćaja, dok taj procenat danas iznosi 77 odsto. Google je objavio da će i dalje nastojati da dosegne maksimalni nivo, ali i da to ne zavisi samo od kompanije.

Problem su stariji uređaji (ne samo korisnički) koji ne odgovaraju zahtevima za korišćenje SSL ili TLS enkripcijskih standarda.

Problematičan je ne samo hardver, nego i softver, a nije zanemarljiva ni činjenica da neke zemlje namerno onemogućavaju korišćenje HTTPS protokola.

Što se tiče 10 zemalja koje imaju najbolji kriptovani saobraćaj prema Googleu, najbolji je Meksiko, gde je udeo iznosi visokih 86 odsto. Slede Brazil (84 odsto), Japan, Velika Britanija i Indija (82 odsto), Francuska (81 odsto), Rusija (79 odsto), Nemačka (75 odsto), Sjedinjene Američke Države (72 odsto) i Kanada (64 odsto).

Preuzeto sa: B-92
web site : 
https://www.b92.net/

Copyright © MD VISIONS 2000 - 2020. Sva prava zadržana. Website designed by MD Visions web dizajn Beograd, Srbija