FAQ - Frequently asked questions
( Pitanja koja se često postavljaju)


» Kolika je cena izrade web prezentacije?


Cena izrade web prezentacije zavisi od vremena utrošenog za njenu izradu. U principu web sajtovi koji imaju puno materijala i puno strana koštaju više od onih manjih. Kada vidim o kakvom materijalu se radi mogu, da procenim obim posla i tačno izračunam cenu i potrebno vreme za izradu web sajta. Najlakši i najbrži način da saznate cenu izrade web sajta je da pounite online formular .

» Šta je potrebno za izradu web sajta?


Prvo bi trebalo da registrujete domen. Danas ima sve više firmi sa sličnim ili istim imenom pa se sve česće dešava da je željeni domen zauzet. Na drugom mestu je priprema materijala: slike, text, crteži ... na osnovu materijala web dizajner će dimenzionisati vašu prezentaciju i preporučiti hosting paket koji ima potrebne tehničke karakteristike.

» Da li možete da garantujete prvo mesto na pretraživanju google?


Ne. Na vašu poziciju na pretrazivačima bitno utiče i konkurencija, u nekim oblastima ona je jača a u nekim slabija. Ukoliko je konkurencija prisutna na internetu dugi niz godina, ima moderan i dobro optimizovan sajt, ukoliko ulažu puno rada i sredstava u marketing logično je da imaju visoku poziciju na pretraživačima. Sportski rečeno imaju bolju startnu poziciju i teško ih je stići , ali nije ne moguće da pažljiviom analizom i planiranjem u dužem vremenskom roku mogao bi da se nadoknadi taj zaostatak.

» Koliko vremena je potrebno za izradau web sajta?


Vreme izrade web sajta zavisi od kompleksnosti konkretnog web sajta, tu pre svega mislim na broj strana, složenost funkcija i količinu materijala koji će se nalaziti na sajtu. Za izradu prosečnog web sajta od desetak strana sa standardim funkcijama: kontakt form, galerija slika, Google maps, slajder, socijalne mreže potrebno je 7-8 dana .

» Da li se web sajt može uraditi na više jezika ?


Svaki web sajt se može prevesti na više jezika, to se moze uraditi prilikom same izrade sajta a mogu se i naknadno dodavati strane na drugim jezicima. Potrebno je da obezbedite prevod na željeni jezik i odlučite koji će jezik biti default cena zavisi od broja strana . Web sajt se takođe može uraditi sa dva pisma latinica/ćirilica.