izrada web sajtova

Profesionalna izrada web sajta

Web site ( internet prezentacija ) ima osnovni zadatak da promoviše vašu firmu i unapređuje vaše odnose sa klijentima. Web dizajn je prvi korak u izradi web sajta i da bi on bio kvalitetno i profesionalno urađen neophodno je prikupiti sve potrebne informacije. Treba uzeti u obzir sve posebnosti konkretnog projekta i uklopiti ga u opšta načela i pravila koja važe u ovom vidu komunikacije .
Samo ovakvim sveobuhvatnim pristupom možemo očekivati uspešnu realizaciju poslovnih ciljeva. Web sajt se ne može napraviti za jedan dan, ne postoji univerzalno rešenje koje se može primeniti u svim slučajevima. Jeftina i brza rešenja zasnovana na kopiranju brošura i propagandnih letaka često su kontraproduktivna. Profesionalan i iskusan web dizajner će znati da pažljivo sasluša svoje klijente, razume njihove potrebe i želje, i kombinacijom kreativnih sposobnosti i tehničkog znanja pronađe najoptimalnije rešenje.

Statički HTML CSS Web dizajn

izrada web sajtova

Statički HTML web sajtovi idealni su za manje web prezentacije , koje služe za promociju : firmi, proizvoda ili usluga i nemaju potrebu za čestim ažuriranjem. HTML kao alat dozvoljava veliku kreativnost dizajneru pa internet prezentacije mogu izgledati lepo i atraktivno. Najveća snaga statičkih HTML web stranica ogleda se u velikim SEO ( Search Engine Optimisation ) mogućostima . HTML web sajtovi mogu da se dobro optimizuju i za kraće vreme postignu veći page rank , a samim tim i bolju poziciju u rezultatima pretrage na pretraživačima google, yahoo...
HTML web strane mogu u sebi sadržati i određene dinamičke elemente kao sto su: animacije, galerije slika, kontakt formulare, brojače poseta, kursne liste, vremensku prognozu ....
Važno je napomenuti da HTML web sajtovi u principu ne zahtevaju posebno tehničko održavanje, prilično su otporni na zlonamerne napade kojih u poslednje vreme sve više ima i na našim prostorima .

Dinamički Web dizajn

dinamicki web dizajn

Dinamički web sajtovi omogućavaju veću ili manju interaktivnost sa posetiocima . Posetioci korišćenjem svog web browser-a mogu sami da kreiraju sadržaj: ostavljaju komentare, glasaju, popunjavaju ankete i na taj način delimično utiču na sadržaj i izgled web sajta.
Dimičke web prezentacije izrađuju se najčešće u programskim jezicima PHP i ASP a sve potrebne informacije se čuvaju u bazama podataka . Hosting ovih prezentacija nešto je skuplji i komplikovaniji.
Velika prednost dinamičkih web stranica je lakše ažuriranje sadržaja , kao i lakše proširenje i nadogradnja novim modulima i najčešće se koriste za velike web sajtove sa puno strana koji se često ažuriraju.
Nedostaci dinamičkih web sajtova su viši troškovi izrade, veća ranjivost na zlonamerne napade, kao i veća potreba za tehničkim održavanjem .

» Proces izrade web sajta


 1. Registracija domena i obezbeđivanje hostinga
 2. Prikupljanje, formatiranje i optimizacija materijala
 3. Definisanje ciljeva koje web sajt treba da realizuje
 4. Koncipiranje i dimenzionisanje web sajta
 5. Odabir tehnologije izrade
 6. Izrada dizajnerskog rešenja
 7. Izrada programskog koda (izrada web strana)
 8. SEO- on page optimizacija web sajta za pretraživače google, yaho ...
 9. Mobile & tablet optimizacija
 10. Cross-browser provera
 11. Up-load i testiranje web sajta

» Šta možete da očekujete ?


 1. Profesionalni Custom Design
 2. Search Engine Optimized
 3. Mobile & Tablet Optimizacija
 4. Visoka Produktivnost
 5. Fleksibilnost U Radu
 6. Identity & Brand Dizajn
 7. Visok Kvalitet Po Povoljnim Cenama
 8. Kompatibilnost Sa Browser-ima
 9. Content Management System

Responsive Web dizajn

Responsive Web dizajn

Responsive Web dizajn je mogućnost da se sadržaj web strane prilagodi: rezoluciji, veličini, orijentaciji i platformi sa koje korisnik pristupa web strani . Ova mogućnost se ostvaruje fleksibilnim programskim kodom koji automatski prepoznaje uređaj sa koga se pristupa web sajtu .
Responsive web dizajn nastao je kao odgovor na svakodnevni razvoj mobilnih i tablet uređaja koji imaju različiu veličinu ekrana i rezoluciju.

CMS - Content Management System

cms

CMS je skraćenica od engleskog naziva Content Management System i u slobodnom prevodu znači sistem za upravljanje web sadržajem. CMS je aplikacija koja omogućava Web urednicima da sami : menjaju, brišu ili dodaju sadržaj na web stranicama. Za upravljanje CMS potreban je pristup internetu, web pretrazivač (browser) i osnovno poznavanje rada na računaru. Ažuriranje strana krajnje je pojednostavljeno i svodi se na popunjavanje formulara ... detaljnije

WEB DIZAJN - IZRADA WEB SAJTAOsnovna delatnost kojom se bavi Dejan Mitrović zasniva se na povezivanju klijenata sa njegovim potencijalnim ciljnim grupama, putem različitih oblika vizuelne komunikacije. Pristup svakom klijentu je individualan, a svakom projektu promišljen i logičan.
Dejan Mitrović dizajn ne shvata kao dekorisanje i ulepšavanje već kao jedan od ključnih elemenata u realizovanju poslovne strategije. Da bi pronašli najbolja rešenja potrebno je uspostaviti partnerske odnose sa klijentom zasnovane na poverenju i upoznati klijenta sa svim fazama izrade projekta. U okviru korisničkog servisa klijent može u realnom vremenu da prati izradu svog projekta.

Osnovni principi u izradi web sajtova: 1. Web sajt mora brzo da se učitava
 2. Dizajn treba da bude prijatan i dopadljiv
 3. Sve strane moraju da budu stilski ujednačene
 4. Aktivna komunikacija sa pretraživačima
 5. Navigacioni sistem mora da bude jasan i pregledan
 6. Važno je da prezentacija bude vidljiva na svim Browserima
 7. Identitet firme treba da bude upečatljivo naglašen
 8. Neophodno je da sadrži sve važne informacije