Internet marketing - web marketing - online marketing

Povecanjem broja korisnika interneta, raste i potreba za internet marketingom pa je ovaj vid marketinga sve zastupljeniji na domaćem tržištu . Kroz internet marketing poruka je usmerena direkno ka pojedincu, pri čemu se uzimaju u obzir njegova interesovanja i navike .

Web ili internet marketing

internet marketing

Web ili internet marketing je pronalaženje i primenjivanje optimalne strategije koja ce omogućiti afirmisanje vaših poslovnih interesa i povećati vaš poslovni uspeh. Internet marketing se još naziva i web marketing , i-marketing, , online-marketing ili e-marketing.


O expanziji interneta ne treba trošiti reči i ja cu ovom prilikom samo spomenuti dobro poznatu statistiku . Radiju je trebalo 38 godina, televiziji 13 godina , internetu 4 god. a Facebooku samo 2 godine da dosegne cifru od 50 miliona korisnika. Marketninški strucnjaci su brzo shvatili ogroman potencijal intrneta i krenuli sa razvojem strategija .

Web marketing

web marketing

Za komercijalni uspeh web sajta pored dobrog dizajna i kvalitetnog sadržaja neophodna je i velika posecenost. Sama izrada web prezentacije i postavljanje na internet je prvi i najvažniji korak , ali da bi taj web site živeo potrebna je aktivna komunikacija sa posetiocima . E-marketing je vetar u leda web sajtu , koji vas u moru sivih prezentacija gura napred ispred konkurencije.S obzirom da je web marketing nova oblast u savremenim sistemima komunikacije i u marketingu uopšte , postoje mnoge zablude u predstavljanju kompanija, proizvoda i usluga na internetu. Web sajt nikako ne može biti samo iskopirana brošura ili propagandni letak , ovakva jeftina rešenja sigurno nece dati dobre rezultate.

» Interenet marketing plan


 1. Definisanje ciljeva marketinga
 2. Analiza tržišta-pronalaženje relevantnih podataka o stanju konkretnog tržista
 3. Definisanje optimalne strategije u skladu sa utvrđenim ciljevima i stanju na tržištima
 4. Planiranje potrebnih sredstava
 5. Organizacija ljudskih resursa
 6. Analiza vizualnog identiteta firme
 7. Određivanje vremenskih rokova
 8. Dizajniranje pojedinačnih marketinških kampanja
 9. Sprovodenje promotivnih programa
 10. Praćenje rezultata marketinških kampanja

» Šta možete da očekujete ?


 1. Profesionalni Custom Design
 2. Search Engine Optimized
 3. Mobile & Tablet Optimizacija
 4. Visoka Produktivnost
 5. Fleksibilnost U Radu
 6. Identity & Brand Dizajn
 7. Visok Kvalitet Po Povoljnim Cenama
 8. Kompatibilnost Sa Browser-ima
 9. Content Management System