E-commerce - online prodaja - online shop - webshop

Više od 95% potrošnje srpskih kupaca i dalje se realizuje na inostranim vebsajtovima, što navodi na zaključak da sajtovi u Srbiji kupcima ne pružaju dovoljno velik izbor.

E-commerce - online prodaja - online shop

optimizacija za pretrazivace

Internet je kreirao nov ekonomski ekosistem koji polako preuzima dominaciju u mnogim oblastima. Troškovi poslovanja na internetu daleko su manji, a broj potencijalnih kupaca mnogo veći. E-commerce (online shop) omogućava brz i efikasan promet dobara i usluga, regionalno i globalno. Jedan od primera su low cost aviokompanije koje nemaju šaltere na aerodromima i sve rezervacije obavljaju preko interneta.

Ovakvom organizacijom ne moraju da plaćaju skupe poslovne prostore na aerodromima, mogu značajno da smanje broj zaposlenih što rezultira manjim troškovima poslovanja. Najveće ekonomske koristi od ovakvog poslovanja imaju: turističke agencije, prodaja knjiga, računara, mobilnih telefona ....

E-commerce - Online kupovina i prodaja

cms

Trgovina putem interneta se smatra najprofitabilnijim oblikom trgovine zbog jednostavnosti i niskih troškova. Korisnik (kupac) može obaviti kupovinu u bilo koje doba dana ili noći, niste ograničeni samo na kupce iz komšiluka i ne plaćate zakup poslovnog prostora i sl. Bez obzira na Vašu lokaciju, postavljajući svoj proizvod na Internet omogućujete svim njegovim korisnicima da se upoznaju sa vašom ponudom, čak i ako su kilometrima daleko. Uspostavljanje klasičnog maloprodajnog lanca zahteva velika ulaganja u infrastrukturu, prostor, radnu snagu i prateću opremu. To su ogromna ulaganja ako se želi prodavati na velikom području (kao što je na primer cela država). Organizovanje Internet maloprodajeznatno je jeftinije, s' obzirom da sve fizičke radnje zamenjuje jedan online shop.

» Prednosti koje donosi online kupovina i prodaja

optimizacija za pretrazivace
Online shop radi 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Vaša Internet prezentacija online shop može biti dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini i uvek je spremna za kontakt sa vašim poslovnim partnerima. Dostupna je svim potencijalnim kupcima, koji u svakom trenutku mogu saznati sve ono što im je potrebno za sklapanje nekog poslovnog ugovora ili kupovinu.

optimizacija za pretrazivace
Dostupnost informacija

Prednost Interneta je i u tome što se ponekad informacije menjaju brzinom koju klasični mediji ne mogu pratiti. Sve informacije na Vašim stranicama kao npr. cene, u Internet trgovini možete promeniti u roku od nekoliko sekundi, što ih čini trenutno dostupnim svim korisnicima kojima su neophodne.

optimizacija za pretrazivace
Jednostavno i brzo ažuriranje

Kada kupac odabere sve proizvode koji ga zanimaju i koje želi naručiti, mora imati i mogućnost odabira načina plaćanja. Najjednostavnije je to učiniti kreditnom karticom. U obrazac na Web stranici upisuje se broj kreditne kartice i time je plaćanje obavljeno.

optimizacija za pretrazivace
Dostupnost informacija

Kupac putem Interneta na jednostavan način može doći do svih potrebnih informacija o vama, Vašoj delatnosti, proizvodima i uslugama koje nudite, uslovima i načinu naručivanja i plaćanja, garanciji, mogućnostima za zamenu kupljenih proizvoda i sl. Moguće je formirati listu odgovora na najčešće postavljana pitanja, sva ona pitanja na koja kupci i potencijalni klijenti žele znati odgovor pre nego što započnu poslovanje sa vama.

optimizacija za pretrazivace
Interaktivnost

Za razliku od drugih medija, Internet jedini nudi interaktivnost. Vaši korisnici (kupci) u momentu kada na vašim stranicama ili Internet trgovini saznaju sve o proizvodima (uslugama) za koje su zainteresovani, mogu ih direktno naručiti, uz jednostavno popunjavanje unapred pripremljenog upitnika.